29 Kasım’daki efsane indirim harcamaları perakende ticaretin önemini ortaya koydu

 

BMD Başkanı Sinan Öncel:

 

29 Kasım’daki efsane indirim harcamaları perakende ticaretin önemini ortaya koydu

 

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, tüketiciler için alışveriş şölenine dönüşen ‘efsane indirim’de yapılan kartlı ödemenin beklentileri doğrultusunda gerçekleştiğini söyledi. Öncel, 29 Kasım’daki efsane indirim harcamalarının Türkiye’de perakende ticaretin önemini bir kez daha ortaya koyduğunu vurguladı.

 

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından 29 Kasım Cuma gününe denk düşen efsane indirimdeki kartlı harcama verilerini değerlendiren Sinan Öncel, şunları söyledi:

“Biz 29 Kasım Cuma günü 5 milyar TL’lik kartlı ödeme yapılacağını öngörmüştük. BKM’nin açıkladığı 4,7 milyar TL, tahminlerimizin hemen hemen tuttuğunu gösteriyor. Cironun çok önemli bir kısmı BMD üyesi e –ticaret platformları ve markalar tarafından yapıldı.

Bir günde yapılan harcama Türkiye’de perakende ticaretin önemini bir kez daha ortaya koydu.  Özellikle 1,4 milyar TL ile yenilenen internetten kartlı alışveriş rekoruna dikkat çekmek istiyorum. Bu rekor BMD’nin yeni dönemde e-ticarete odaklanma hedefinin ne kadar isabetli olduğunu gösteriyor.

Burada bir konunun daha altını  çizmek istiyorum. Efsane indirim başlangıçta firmaların stoklarını eritmeleri, tüketicilerin de ihtiyaçlarını uygun fiyatla karşılayabilmeleri amacı ile bir günlük bir kampanya şeklinde çıktı. Son yıllarda kampanya süresinin uzaması özellikle markalar için sıkıntılı sonuçlar doğurmaya başladı. Çıkış felsefesinden uzaklaştığı için bu yıl Avrupa’da yüzlerce marka efsane indirimi boykot ederek kampanyaya katılmadı.”

 

AYDINLATMA METNİ
VERİ SAHİBİ BİLGİ TALEP VE BAŞVURU FORMU
ÇEREZ POLİTİKASI