AVM’lerin Pazar günleri kapanmayacağı yönündeki açıklamanın moda perakendesinin elini güçlendirdiğini belirten BMD Başkanı Yılmaz Yılmaz...

Başbakan Erdoğan markalarımıza moral verdi
hedefe giden yoldaki en önemli engel temizlendi
 
Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Yılmaz Yılmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın alışveriş merkezlerinin (AVM) Pazar günleri kapanmayacağına ilişkin dünkü açıklamasıyla moral bulduklarını belirterek, bugün düne göre gelecek için çok daha umutlu olduklarını söyledi.
 
Yılmaz Yılmaz yaptığı açıklamada, Türk moda perakendesinin son yıllarda büyük bir ivme kazandığını hatırlatarak buna karşın, AVM’lerin Pazar günleri saat 18.00’den sonra kapanması çerçevesinde süren yasa taslağı tartışmalarının sektörde olumsuz rüzgarlar estirdiğini ifade etti.
 
Başbakan Recep Tayyap Erdoğan’ın dün İstanbul’da yaptığı basın toplantısı ile bu tartışmalara organize perakende sektörünün ve Türkiye’nin realiteleri açısından son noktayı koyduğunu kaydeden Yılmaz, şöyle devam etti:
 
“BMD olarak 400 marka, 24 milyar dolar ciro, yaklaşık 200 bin çalışan ile bu tartışmanın en önemli taraflarından birini oluşturuyoruz. Türkiye perakende sektörü açısından bir devrin bitip yeni bir devrin açılışına şahitlik ettiğimiz bu günlerde yeniden kamuoyunun gündemine taşınan Alışveriş Merkezleri ve Büyük Mağazacılık Yasa Tasarısı’na ilişkin Başbakanımızın yaptığı açıklamayı son derece önemli ve gerçekçi bir yaklaşım olarak değerlendiriyoruz. BMD olarak üyelerimizin yurtiçinde 40 bin, yurtdışında ise 69 ülkede bin 175 mağazası bulunuyor. Türkiye’den dünyaya açılma hamlesini büyük bir başarıyla sürdüren markalarımızın kaygıyla izlediği bu tartışmanın en üst düzeyde bizler açısından olumlu sonlandırılması hepimizi sevindirdi.”
AYDINLATMA METNİ
VERİ SAHİBİ BİLGİ TALEP VE BAŞVURU FORMU
ÇEREZ POLİTİKASI