Bankalardan perakendeciye yapılan kredi kartı erken ödeme faiz oranlarında en az 7 puan indirim bekliyoruz

Merkez Bankası’nın faiz oranlarında iki ayda 7,5 puan indirim yapmasını memnuniyetle karşıladıklarını bildiren BMD BaÅŸkanı Sinan ÖNCEL:

 Bankalardan perakendeciye yapılan kredi kartı erken ödeme faiz oranlarında en az 7 puan indirim bekliyoruz

Perakende firmalarının ağırlıklı bölümünün faiz ve vergi öncesi kârının yüzde 10’u geçmediÄŸini hatırlatan Sinan ÖNCEL, “Zaten çok düÅŸük kârlılıkla çalışıyoruz ve ciromuzun yüzde 1’ini, baÅŸka bir deÄŸiÅŸle kârımızın yüzde 10’unu kredi kartı komisyonu olarak bankalara veriyoruz” dedi.

 

BirleÅŸmiÅŸ Markalar DerneÄŸi (BMD) BaÅŸkanı Sinan ÖNCEL, Merkez Bankası’nın son iki ayda faiz oranlarında 7,5 puan indirime gitmesini memnuniyetle karşıladıklarını, bankalardan da ‘kredi kartı erken ödeme faiz oranlarında’ en az 7 puan indirim beklediklerini söyledi.

 

Sinan ÖNCEL, kredi kartı erken ödeme komisyonunun perakendeci için en önemli maliyet kalemlerinden birini oluÅŸturduÄŸunun altını çizdi. Merkez Bankası’nın son iki ayda yaptığı 7,5 puanlık faiz indiriminin bankaların uyguladığı kredi kartı erken ödeme faiz oranlarına yansıtıldığının söylenemeyeceÄŸini vurgulayan ÖNCEL, ÅŸöyle devam etti:

 

SORUNUN ‘ADÄ°L TÄ°CARET’ Ä°LKESÄ° ÇERÇEVESÄ°NDE ÇÖZÜLMESÄ°NÄ° Ä°STÄ°YORUZ

 

“Perakende sektörü olarak Merkez Bankası’nın faiz indirimine paralel olarak en kısa zamanda kredi kartı erken ödeme faiz oranlarına da en az 7 puan indirim bekliyoruz. Ayrıca bir konunun daha altını çizmek isterim: Perakende firmalarımızın ağırlıklı bölümünün vergi ve faiz öncesi kârı yüzde 10’u geçmiyor. Zaten çok düÅŸük kârlılıkla çalışıyoruz ve kârımızın yüzde 10’unu kredi kartı komisyonu olarak bankalara veriyoruz. Sorunun ‘adil ticaret’ ilkesi çerçevesinde çözümlenmesini istiyoruz.”

Sinan ÖNCEL, erken ödeme  komisyonlarındaki faiz indiriminin yanı sıra kredi kartı hizmet komisyonlarına sınırlama getirilmesi için Merkez Bankası ve diÄŸer ilgili kurumlar nezdinde baÅŸlattıkları giriÅŸimlerin olumlu sonuçlanacağını ümit ettiklerini sözlerine ekledi.

AYDINLATMA METNÄ°
VERÄ° SAHÄ°BÄ° BÄ°LGÄ° TALEP VE BAÅžVURU FORMU
ÇEREZ POLİTİKASI