BİRLEŞMİŞ MARKALAR DERNEĞİ KONSEPT TASARIM YARIŞMASI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Perakende sektöründeki 140 kurumsal markanın aynı çatı altında güç birliği yaptığı Birleşmiş Markalar Derneğitarafından 2004 yılından bu yana düzenlenen ve alışveriş merkezleriyle mağazaların yılbaşı tasarımlarının ödüllendirildiği Yılbaşı Konsept Tasarım Yarışması Ödüllerinin altıncısı dün gece Blackk’te muhteşem bir atmosfer eşliğinde sahiplerini buldu.

Alışveriş merkezleri – mağazalar olmak üzere iki kategoride ödüllerin açıklandığı 2009 Yılbaşı Konsept Tasarım Yarışması Ödül Töreni gecesinde, moda- tasarım dünyası ve Türkiye’nin en önemli markalarının temsilcileri bir araya geldi.

 

2009 Yılbaşı Konsept Tasarım Yarışması’nın jüri üyeleri Hürriyet İcra Kurulu Başkanı Ayşe Sözeri Cemal;Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fak. Sahne Dekorları Bölüm Bşk. Prof. Bengi Bugay; Model ve moda editörü Ece Sükan;  Jüri Başkanı,; Mimar Erhan İşsözen;  Sanatçı Günseli Kato; Akademisyen / Sanatçı Prof. Hüsamettin Koçan; Doğan Burda Dergi Yayıncılık Murahhas Üyesi Mehmet Y. Yılmaz; Mağaza Tasarım Danışmanı Nil Telli Meriç; BMD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özlem İkiışık; Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Özlem Süer; Tasarımcı / Görsel Yönetmen Reha Erdoğan; Moda tasarımcısı Rıfat Özbek gibi kendi dallarında büyük başarılara imza atmış isimlerden oluşuyordu.

 

Burcu Esmersoy’un yaptığı gecenin açılış sunumu ve BMD Başkanı Ekrem Akyiğit’in konuşmasının ardından heyecanla beklenen 2009 Yılbaşı Konsept Tasarım Yarışması ödül töreni başladı. Alışveriş merkezlerinin ve mağazaların yılbaşı vitrin, iç ve dış mekan tasarımlarında belli kriterler çerçevesinde yapılan değerlendirmeler sonucunda, yarışmada ilk üç dereceye giren tüm tasarımcılar, mağaza ve alışveriş merkezi yönetimleri, BMD Tasarım Yarışması Heykelciği’ni kazandılar. Groube Seb - Home & Cook’dan Murat Tamgüç, Bertan Berk ve Engin Çakır mağazalar kategorisinde üçüncülüğü elde ederken AVM kategorisinde üçüncülüğü Palladium Alışveriş Merkezi adına Asım Yıldız aldı. Turkcell’den Kubilay Özvardar mağazalar kategorisinde ikinci olurken ArmoniPark Outlet Center’dan Yücel Cankılıç, Osman Çiftçi Alışveriş Merkezi dalında ikiciliğe hak kazandı. Gecenin en büyük heyecanı birinciler açıklanırken yaşandı. Collezione adına Mehmet Celalettin Avus, Arda Çokşen ve Ömür Avus mağazalar kategorisinde birinci olup BMD Tasarım Yarışması Heykelciğini havaya kaldırma şansına sahip oldular. Alışveriş Merkezi kategorisinde ise Kayseri Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nden İlhan Gezgin ve Mehmet Gökçek altın heykelciğin sahibi oldu. Yarışmayı birinci bitirenler New York ICFF Fuarı; ikinciler Las Vegas Globalshop Fuarı; üçüncüler ise Paris Maison & Object Fuarı ziyareti ödüllerine hak kazandılar.

 

Konuklar gece boyunca Mağazalar ve Alışveriş Merkezi kategorilerinde aday gösterilen markaların tasarımlarını ve kazanan tasarımları sahnenin iki yanında yer alan plazma televizyonlardan izleme şansına sahip oldular. Ödül töreninin ardından Blackk’in gece için hazırladığı özel menü ve müzik ziyafeti eşliğinde konuklar gecenin geç saatlerine kadar eğlendiler.

AYDINLATMA METNİ
VERİ SAHİBİ BİLGİ TALEP VE BAŞVURU FORMU
ÇEREZ POLİTİKASI