Markalar piyasayı canlandırmak için ‘ihtiyacını erteleme ekonomiye sahip çık’ kampanyası başlattı

 

Markalar piyasayı canlandırmak için ‘ihtiyacını erteleme ekonomiye sahip çık’ kampanyası başlattı

 

Perakende ve yeme - içme sektörlerinde ortalama cironun yüzde 25 – 35 düzeylerinde kaldığını bildiren BMD Başkanı Sinan Öncel, “Ertelenen her ihtiyaç bir mağazanın kapanması, bir insanımızın işsiz kalması anlamına geleceği için insanlarımıza ‘İhtiyacını erteleme ekonomiye sahip çık’  çağrısı yapıyoruz. Bu süreçte arkadaşımıza hediye etmek için alacağımız bir kitabın, boyatacağımız bir ayakkabının bile çok önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi.

 

Çatısı altında bulundurduğu 412 markanın Türkiye genelinde yaklaşık 70 bin mağazası bulunan Birleşmiş Markalar Derneği (BMD), özellikle perakende ve yeme içme sektöründe düşük kalan ciroları arttırmak için yeni bir kampanya başlattı. BMD Başkanı Sinan Öncel, kampanyayla insanlara ‘ihtiyacını erteleme ekonomiye sahip çık’ çağrısı yaptıklarını bildirdi.

Salgın nedeniyle 2 – 3 ay kapalı kalan mağazaların büyük bölümünün 1 Haziran’da açıldığını hatırlatan Sinan Öncel, şöyle devam etti:

 

İMKÂNI OLANLARIN İHTİYAÇLARINI HIZLA KARŞILAMALARI ÇOK ÖNEMLİ

“Yaklaşık 3 ay aradan sonra mağazalarımızı yeniden açmanın ve müşterilerimizle buluşmanın heyecanını yaşadık. Her biri bu ülkenin değeri olan markalarımız, hijyen için gerekli tüm önlemlerini alarak mağazalarını açtılar. Ancak daha önce benzeri görülmeyen salgın nedeniyle insanlarımız haklı olarak temkinli davranmayı tercih ediyor. Perakendenin birçok kategorisinde ve yeme içme sektöründe ortalama ciro geçen yıla göre yüzde 25 – 35 düzeylerinde bulunuyor. Mevcut ciro ile mağazalarımızın zorunlu giderlerini bile karşılayabilmemiz mümkün değil. Cirolarımızı hızla normal seviyelere çıkaramazsak birçok mağazanın kapanması riski ile karşı karşıya kalacağız. Çalışanlarımızın da işsiz kalması anlamına geleceği için mağazalarımızın kapanmasını istemiyoruz. Bu nedenle imkânı olanların ihtiyaçlarını hızla karşılamaları çok önemli. Ertelenen her ihtiyaç bir mağazanın kapanması, bir insanımızın işsiz kalması anlamına geleceği için insanlarımıza ‘İhtiyacını erteleme ekonomiye sahip çık’  çağrısı yapıyoruz. Biz kimseden bütçesini zorlamasını istemiyoruz. Tüketiciye en azından ‘git ayakkabını boyat, bir çiçek ya da kitap al. Yani çarkların dönmesine yardım et’ diyoruz. Çok sayıda akademisyen, gazeteci ve sunucunun da destek verdiği kampanya için hazırladığımız videolar BMD’nin ve markalarımızın sosyal medya hesaplarından yayınlanmaya başlandı. Biz ‘çarşı’yı, esnafı ve çalışanımızı korumaya her zamankinden daha kararlıyız. Tüm kamuoyunun da katılımıyla kampanyamızı toplumsal bir seferberliğe dönüştürmek istiyoruz.”

Sinan Öncel, salgın döneminde soğuyan ekonomiyi hızla ısıtabilmek için kamu bankalarının da destek paketleri açıkladığını hatırlatarak, BMD’nin kampanyası ve turist harcamalarının önümüzdeki aylarda bir noktaya gelmesi ile bu zorlu günleri atlatacaklarına inandıklarını sözlerine ekledi.

 

BMD kampanya filmlerine bu link üzerinden ulaşabilirsiniz.

https://we.tl/t-wBdoxKbbgn

 

 

 

AYDINLATMA METNİ
VERİ SAHİBİ BİLGİ TALEP VE BAŞVURU FORMU
ÇEREZ POLİTİKASI